Pasen in Tenerife

Eén van de langst gevestigde religieuze en culturele manifestaties zijn ook op Tenerife de vieringen van Pasen, dewelke in La Laguna bijzonder belangrijk zijn. De processies worden gevolgd door een grote menigte van gelovigen en toeschouwers, velen van hen toeristen, die genieten van de artistieke kwaliteit van de beelden wanneer zij geen enkel deel uitmaken van de religieuze vurigheid die de stad doordringt.
De verschillende gilden, gevormd door buren, die hun traditie van generatie op generatie doorgeven, begeleiden hun beelden in een demonstratie. Deze demonstratie is van grote religieuze maar ook culturele, artistieke en sociale waarde.
De belangrijkste processies vinden plaats vanaf Witte Donderdag. Vanaf die dag, stellen de kerken van de stad hun eucharistische monumenten tentoon, en blijven ze de hele dag en eveneen het grootste deel van de nacht open. De “Magna” processie op Goede Vrijdag om 17:00, en die van “Silencio” (stilte), om negen uur diezelfde avond, trekken het meeste aan. Beide vertrekken vanaf de kerk van La Concepción.
Andere plaatsen waar de viering van de Goede Week (“Semana Santa”) speciale plechtigheid krijgt, zijn Santa Cruz de Tenerife, Puerto de la Cruz, La Orotava, Icod, Garachico, Arona, Adeje, Puerto de la Cruz en Santiago del Teide.